VAL 2010: SD tappar sin enda kandidat i Vaggerud

Publicerad 2010-08-11

Sverigedemokraterna tappar partiets enda kandidat till kommunfullmäktige i Vaggeryd efter att Gunnar Danielsson meddelat att han inte längre tänker ställa upp i valet.

Gunnar Danielsson säger till Finnveden.nu att det inte handlar om att han bytt politisk åsikt.
– Jag hinner inte, jag har mitt företag som tar mycket tid, jag kommer inte att ställa upp. Jag känner inte till Vaggeryds kommun så bra och sen har jag inte fått någon uppbackning. Man måste sätta sin i olika frågor, göra sig "känd" och det tar tid. Jag känner mig för gammal, säger Gunnar Danielsson till Finnveden.nu.

Sverigedemokraterna fick ett mandat i Vaggeryds kommuns fullmäktige i valet 2006. Linus Persson som valdes in för partiet gjorde det dock efter att någon skrivit hans namn på en valsedel. Han har under mandatperioden suttit i fullmäktige som politisk vilde.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.