VAL 2010: SD:s toppnamn i Hedemora hoppar av

Publicerad 2010-08-12

Sverigedemokraterna har drabbats av ännu ett avhopp. Partiets toppkandidat i Hedemora, Ingela Wegefalk, lämnar sin kandidatur, avslöjar Dala-Demokraten.

–Jag har inte fått någon information, säger hon.

Ingela Wegefalk berättar att hon blivit tillfrågad att ställa upp för partiet. Hon tackade ja men har inte hört något av partiet sedan dess.


I valet 2006 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Hedemora kommunfullmäktige. Men stolen blev tom. Partiet saknade kandidater och de två namn som fick sina namn uppskrivna på valsedlarna vill inte representera kommunen.

Inför höstens val har partiet registrerat en lista med fyra namn. Efter Ingela Wegefalks avhopp blir Sven-Olof Karlsson partiets toppkandidat.

Han har svårt att förstå Ingela Wegefalks kritik.

Han hävdar i Dala-demokraten att han bjudit in henne till flera möten.
- Ska hon vara besviken på någon är det på Marie Edenhager, ordförande för distriktet säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA