VAL 2010: SD:s toppnamn i Hedemora hoppar av

Publicerad 2010-08-12

Sverigedemokraterna har drabbats av ännu ett avhopp. Partiets toppkandidat i Hedemora, Ingela Wegefalk, lämnar sin kandidatur, avslöjar Dala-Demokraten.

–Jag har inte fått någon information, säger hon.

Ingela Wegefalk berättar att hon blivit tillfrågad att ställa upp för partiet. Hon tackade ja men har inte hört något av partiet sedan dess.


I valet 2006 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Hedemora kommunfullmäktige. Men stolen blev tom. Partiet saknade kandidater och de två namn som fick sina namn uppskrivna på valsedlarna vill inte representera kommunen.

Inför höstens val har partiet registrerat en lista med fyra namn. Efter Ingela Wegefalks avhopp blir Sven-Olof Karlsson partiets toppkandidat.

Han har svårt att förstå Ingela Wegefalks kritik.

Han hävdar i Dala-demokraten att han bjudit in henne till flera möten.
- Ska hon vara besviken på någon är det på Marie Edenhager, ordförande för distriktet säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.