VAL 2010: SD:s toppnamn i Hedemora hoppar av

Publicerad 2010-08-12

Sverigedemokraterna har drabbats av ännu ett avhopp. Partiets toppkandidat i Hedemora, Ingela Wegefalk, lämnar sin kandidatur, avslöjar Dala-Demokraten.

–Jag har inte fått någon information, säger hon.

Ingela Wegefalk berättar att hon blivit tillfrågad att ställa upp för partiet. Hon tackade ja men har inte hört något av partiet sedan dess.


I valet 2006 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Hedemora kommunfullmäktige. Men stolen blev tom. Partiet saknade kandidater och de två namn som fick sina namn uppskrivna på valsedlarna vill inte representera kommunen.

Inför höstens val har partiet registrerat en lista med fyra namn. Efter Ingela Wegefalks avhopp blir Sven-Olof Karlsson partiets toppkandidat.

Han har svårt att förstå Ingela Wegefalks kritik.

Han hävdar i Dala-demokraten att han bjudit in henne till flera möten.
- Ska hon vara besviken på någon är det på Marie Edenhager, ordförande för distriktet säger han.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA