Val 2010: Sverigedemokrat dömd för rattfylleri

Publicerad 2010-08-03

Sverigedemokraternas fullmäktige- och landstingskandidat i Oskarshamn, Bengt-Göran Johnsson, dömdes förra året till fängelse för grovt rattfylleri.

Det var i maj förra året som Bengt-Göran Johnsson stoppades av polisen i centrala Oskarshamn. Ett test visade att han hade 2,18 promille alkohol i blodet. Kalmar tingsrätt dömde Bengt-Göran Johnsson till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Tingsrätten skriver i sitt beslut att "framförande av fordonet inne i Oskarshamn inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten". Domen överklagades, enligt Nyheterna Lokaltidningen, men hovrätten fastställde tingsrättens dom.

Bengt-Göran Johnsson är tredje namn på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktige i Oskarshamn. Han kandiderar även för partiet till landstingsfullmäktige i Kalmar län.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.