Val 2010: Sverigedemokrat dömd för rattfylleri

Publicerad 2010-08-03

Sverigedemokraternas fullmäktige- och landstingskandidat i Oskarshamn, Bengt-Göran Johnsson, dömdes förra året till fängelse för grovt rattfylleri.

Det var i maj förra året som Bengt-Göran Johnsson stoppades av polisen i centrala Oskarshamn. Ett test visade att han hade 2,18 promille alkohol i blodet. Kalmar tingsrätt dömde Bengt-Göran Johnsson till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Tingsrätten skriver i sitt beslut att "framförande av fordonet inne i Oskarshamn inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten". Domen överklagades, enligt Nyheterna Lokaltidningen, men hovrätten fastställde tingsrättens dom.

Bengt-Göran Johnsson är tredje namn på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktige i Oskarshamn. Han kandiderar även för partiet till landstingsfullmäktige i Kalmar län.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA