Val 2010: Sverigedemokrat dömd för rattfylleri

Publicerad 2010-08-03

Sverigedemokraternas fullmäktige- och landstingskandidat i Oskarshamn, Bengt-Göran Johnsson, dömdes förra året till fängelse för grovt rattfylleri.

Det var i maj förra året som Bengt-Göran Johnsson stoppades av polisen i centrala Oskarshamn. Ett test visade att han hade 2,18 promille alkohol i blodet. Kalmar tingsrätt dömde Bengt-Göran Johnsson till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Tingsrätten skriver i sitt beslut att "framförande av fordonet inne i Oskarshamn inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten". Domen överklagades, enligt Nyheterna Lokaltidningen, men hovrätten fastställde tingsrättens dom.

Bengt-Göran Johnsson är tredje namn på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktige i Oskarshamn. Han kandiderar även för partiet till landstingsfullmäktige i Kalmar län.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA