Val2010: Äggkastning mot Jimmie Åkesson

Publicerad 2010-09-06

En person försökte på lördagen kasta ägg på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson när han besökte Borlänge. Mannen är misstänkt för ofredande.

Det var i samband med att Sverigedemokraterna höll ett torgmöte i centrala Borlänge som en yngre man kastade ägget mot partiledaren. Mannen avlägsnades odramatiskt från platsen av polisen. Enligt Dalarnas tidning misstänks mannen för ofredande och eventuellt för störande av allmän sammankomst.

Mötet i Borlänge lockade, enligt Dalarnas tidning, få åhörare.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA