VAL2010: Hemlig SD-kandidat i Strängnäs

Publicerad 2010-09-09

I Strängnäs har ytterligare en person meddelat att han kandiderar för partiet till fullmäktige. Han vill dock av rädsla inte gå ut med sitt namn.

Sverigedemokraternas vallista till fullmäktige i Strängnäs innehåller tre namn. Nu har en fjärde kandidat trätt fram, men anonymt, rapporterar Ekuriren.se. Personen säger att han kommer att skriva sitt namn på valsedeln för att på så sätt få ett mandat i fullmäktige.

– Fyra, fem andra som röstar på Sverigedemokraterna kommer också skriva mitt namn så att inte någon annan kan ta den platsen om det går så bra för partiet i kommunalvalet, säger den anonyma politikern till Ekuriren.se.

Han uppger att anledningen till att han väljer att inte gå ut med sitt namn innan valet är att han känner en oro för vad det skulle innebära för hans företag och familj.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA