VAL2010: Hemlig SD-kandidat i Strängnäs

Publicerad 2010-09-09

I Strängnäs har ytterligare en person meddelat att han kandiderar för partiet till fullmäktige. Han vill dock av rädsla inte gå ut med sitt namn.

Sverigedemokraternas vallista till fullmäktige i Strängnäs innehåller tre namn. Nu har en fjärde kandidat trätt fram, men anonymt, rapporterar Ekuriren.se. Personen säger att han kommer att skriva sitt namn på valsedeln för att på så sätt få ett mandat i fullmäktige.

– Fyra, fem andra som röstar på Sverigedemokraterna kommer också skriva mitt namn så att inte någon annan kan ta den platsen om det går så bra för partiet i kommunalvalet, säger den anonyma politikern till Ekuriren.se.

Han uppger att anledningen till att han väljer att inte gå ut med sitt namn innan valet är att han känner en oro för vad det skulle innebära för hans företag och familj.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.