VAL2010: Misshandelsdömd kandiderar i Västerås

Publicerad 2010-08-02

Joachim Löfgren, som kandiderar för Sverigedemokraterna till fullmäktige i Västerås och Västmanlands läns landsting dömdes så sent som förra året för misshandel. Offret var Löfgrens före detta flickvän.

Misshandeln skedde i samband med en middag i Löfgrens hem. Offret knuffades, enligt domen, in i en vägg och uppger i förhör att det svartnade för ögonen i samband med knuffen. Hon fick också en skada på ena axeln.

Händelsen polisanmäldes och Löfgren dömdes i Västmanlands tingsrätt till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. I domslutet står att "gärningen är att bedöma som misshandel som inte är ringa". Efter ett överklagande togs fallet upp i Svea Hovrätt, men även de bedömde Löfgren som skyldig och fastställde tingsrättens dom.

Nekar till brott


Joachim Löfgren själv har hela tiden nekat till anklagelserna och menar att han blivit felaktigt dömd.

- Min syn på det där är fortfarande att jag är oskyldig, säger Löfgren och berättar att han försökt få ärendet omprövat.

Han hävdar vidare att han har informerat partiet om domen, när kandidaturen blev aktuell.

Joachim Löfgren står på andra plats på Sverigedemokraternas valsedel till Västerås kommunfullmäktige. Han kandiderar även till landstinget i Västmanland och är dessutom vice ordförande i Sverigedemokraternas förening i Västerås.

Sverigedemokraterna går bland annat till val med krav om kraftigt skärpta straff för kvinnofridskränkningar, till exempel misshandel.

Expo.se har sökt ordföranden för Sverigedemokraterna i Västerås, Börje Brandhill för en kommentar.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA