VAL2010: Misshandelsdömd kandiderar i Västerås

Publicerad 2010-08-02

Joachim Löfgren, som kandiderar för Sverigedemokraterna till fullmäktige i Västerås och Västmanlands läns landsting dömdes så sent som förra året för misshandel. Offret var Löfgrens före detta flickvän.

Misshandeln skedde i samband med en middag i Löfgrens hem. Offret knuffades, enligt domen, in i en vägg och uppger i förhör att det svartnade för ögonen i samband med knuffen. Hon fick också en skada på ena axeln.

Händelsen polisanmäldes och Löfgren dömdes i Västmanlands tingsrätt till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. I domslutet står att "gärningen är att bedöma som misshandel som inte är ringa". Efter ett överklagande togs fallet upp i Svea Hovrätt, men även de bedömde Löfgren som skyldig och fastställde tingsrättens dom.

Nekar till brott


Joachim Löfgren själv har hela tiden nekat till anklagelserna och menar att han blivit felaktigt dömd.

- Min syn på det där är fortfarande att jag är oskyldig, säger Löfgren och berättar att han försökt få ärendet omprövat.

Han hävdar vidare att han har informerat partiet om domen, när kandidaturen blev aktuell.

Joachim Löfgren står på andra plats på Sverigedemokraternas valsedel till Västerås kommunfullmäktige. Han kandiderar även till landstinget i Västmanland och är dessutom vice ordförande i Sverigedemokraternas förening i Västerås.

Sverigedemokraterna går bland annat till val med krav om kraftigt skärpta straff för kvinnofridskränkningar, till exempel misshandel.

Expo.se har sökt ordföranden för Sverigedemokraterna i Västerås, Börje Brandhill för en kommentar.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA