Val2010: ND behåller sina mandat

Publicerad 2010-09-20

Nationaldemokraterna backar något men behåller sina mandat i Södertälje och Nykvarn.

100919_marc_elin_1.jpg

Nationaldemokraterna kandiderade i valet till nio kommunfullmäktige. Partiet lyckades dock inte få några fler mandat än i de två kommuner där partiet fick mandat vid förra valet.

Partiledaren Marc Abramsson och Elin Lövgren behåller sina mandat i Södertälje. Partiet backar dock något, samtidigt som Sverigedemokraterna ökar i kommunen, enligt de siffror som Valmyndigheten presenterat då 44 av de 48 valdistrikten var räknade.

Likadant ser det ut i Nykvarn där Daniel Spansk sitter kvar, trots att partiet minskar med 1,1 procent till 2,3 procent. Även i Nykvarn ökar Sverigedemokraterna.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA