Val2010: ND behåller sina mandat

Publicerad 2010-09-20

Nationaldemokraterna backar något men behåller sina mandat i Södertälje och Nykvarn.

100919_marc_elin_1.jpg

Nationaldemokraterna kandiderade i valet till nio kommunfullmäktige. Partiet lyckades dock inte få några fler mandat än i de två kommuner där partiet fick mandat vid förra valet.

Partiledaren Marc Abramsson och Elin Lövgren behåller sina mandat i Södertälje. Partiet backar dock något, samtidigt som Sverigedemokraterna ökar i kommunen, enligt de siffror som Valmyndigheten presenterat då 44 av de 48 valdistrikten var räknade.

Likadant ser det ut i Nykvarn där Daniel Spansk sitter kvar, trots att partiet minskar med 1,1 procent till 2,3 procent. Även i Nykvarn ökar Sverigedemokraterna.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.