VAL2010: Partistöd till SD trots tomma stolar

Publicerad 2010-09-14

Sverigedemokraterna i Svalöv fyller bara en av sina tre platser i Svalövs fullmäktige. Trots det får partiet fullt partistöd.

– Det är inte bra att det är så här. Det späder på politikerföraktet, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Sjöberg (M), till Skånskan.se.

Sverigedemokraterna fick i valet 2006 tre mandat i Svalöv. De senaste två åren har dock två av stolarna stått tomma. Partistödet grundas på antalet mandat och Skurups kommun har gjort bedömningen att det i dag inte skulle vara lagligt att stoppa stödet till tomma stolar. Enligt Niklas Sjöberg ska reglerna ses över till nästa mandatperiod, rapporterar Skånskan.se.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA