VAL2010: Partistöd till SD trots tomma stolar

Publicerad 2010-09-14

Sverigedemokraterna i Svalöv fyller bara en av sina tre platser i Svalövs fullmäktige. Trots det får partiet fullt partistöd.

– Det är inte bra att det är så här. Det späder på politikerföraktet, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Sjöberg (M), till Skånskan.se.

Sverigedemokraterna fick i valet 2006 tre mandat i Svalöv. De senaste två åren har dock två av stolarna stått tomma. Partistödet grundas på antalet mandat och Skurups kommun har gjort bedömningen att det i dag inte skulle vara lagligt att stoppa stödet till tomma stolar. Enligt Niklas Sjöberg ska reglerna ses över till nästa mandatperiod, rapporterar Skånskan.se.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.