VAL2010: Partistöd till SD trots tomma stolar

Publicerad 2010-09-14

Sverigedemokraterna i Svalöv fyller bara en av sina tre platser i Svalövs fullmäktige. Trots det får partiet fullt partistöd.

– Det är inte bra att det är så här. Det späder på politikerföraktet, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Sjöberg (M), till Skånskan.se.

Sverigedemokraterna fick i valet 2006 tre mandat i Svalöv. De senaste två åren har dock två av stolarna stått tomma. Partistödet grundas på antalet mandat och Skurups kommun har gjort bedömningen att det i dag inte skulle vara lagligt att stoppa stödet till tomma stolar. Enligt Niklas Sjöberg ska reglerna ses över till nästa mandatperiod, rapporterar Skånskan.se.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA