100912_pia_jimmie_1.jpg

Partiledarmöte Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti och sverigedemokratledaren Jimmie Åkesson gjorde gemensam sak i Höganäs.
FOTO: Expo

Val2010: Pia Kjærsgaard agerade vallokomotiv till SD

Publicerad 2010-09-13

Partiledaren för Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, var på lördagen i skånska Höganäs för att tala på ett möte med Sverigedemokraterna. Kjærsgaard attackerade vid sitt besök svenska politiker och medier och anklagade Sverige för att inte vara en demokrati.

Pia Kjærsgaard talade inför en publik på cirka 250 personer. Pia Kjærsgard sade i sitt tal att hon tror att Sverigedemokraterna kommer att lyckas ta sig in i riksdagen. Hon passade också på att kritisera det officiella Sverige i samband med sitt Sverigebesök. Framför allt riktade hon sin kritik mot den svenska invandringspolitiken. Hon menade även att det svenska valsystemet är odemokratiskt, att det som i Sverige betraktas som hets mot folkgrupp ses som yttrandefrihet i Danmark och att Sverigedemokraterna blir censurerade, rapporterar flera medier.

Trots att Kjærsgaard riktade anklagelser mot den svenska politiken så ansåg hon att det var att betrakta som hets när Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritiserat den danska invandringspolitiken, rapporterar TT. Kjærsgaard menade att Danmark numer agerar asylland för missnöjda svenskar.
– Om svenska politiker vill göra Stockholm, Malmö och Göteborg till små Beirut med klanstrider och gruppvåldtäkter, så finns ju Öresundsbron, sade hon till Expressen.

Även Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade i Höganäs.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA