100912_pia_jimmie_1.jpg

Partiledarmöte Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti och sverigedemokratledaren Jimmie Åkesson gjorde gemensam sak i Höganäs.
FOTO: Expo

Val2010: Pia Kjærsgaard agerade vallokomotiv till SD

Publicerad 2010-09-13

Partiledaren för Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, var på lördagen i skånska Höganäs för att tala på ett möte med Sverigedemokraterna. Kjærsgaard attackerade vid sitt besök svenska politiker och medier och anklagade Sverige för att inte vara en demokrati.

Pia Kjærsgaard talade inför en publik på cirka 250 personer. Pia Kjærsgard sade i sitt tal att hon tror att Sverigedemokraterna kommer att lyckas ta sig in i riksdagen. Hon passade också på att kritisera det officiella Sverige i samband med sitt Sverigebesök. Framför allt riktade hon sin kritik mot den svenska invandringspolitiken. Hon menade även att det svenska valsystemet är odemokratiskt, att det som i Sverige betraktas som hets mot folkgrupp ses som yttrandefrihet i Danmark och att Sverigedemokraterna blir censurerade, rapporterar flera medier.

Trots att Kjærsgaard riktade anklagelser mot den svenska politiken så ansåg hon att det var att betrakta som hets när Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritiserat den danska invandringspolitiken, rapporterar TT. Kjærsgaard menade att Danmark numer agerar asylland för missnöjda svenskar.
– Om svenska politiker vill göra Stockholm, Malmö och Göteborg till små Beirut med klanstrider och gruppvåldtäkter, så finns ju Öresundsbron, sade hon till Expressen.

Även Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade i Höganäs.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.