100912_pia_jimmie_1.jpg

Partiledarmöte Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti och sverigedemokratledaren Jimmie Åkesson gjorde gemensam sak i Höganäs.
FOTO: Expo

Val2010: Pia Kjærsgaard agerade vallokomotiv till SD

Publicerad 2010-09-13

Partiledaren för Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, var på lördagen i skånska Höganäs för att tala på ett möte med Sverigedemokraterna. Kjærsgaard attackerade vid sitt besök svenska politiker och medier och anklagade Sverige för att inte vara en demokrati.

Pia Kjærsgaard talade inför en publik på cirka 250 personer. Pia Kjærsgard sade i sitt tal att hon tror att Sverigedemokraterna kommer att lyckas ta sig in i riksdagen. Hon passade också på att kritisera det officiella Sverige i samband med sitt Sverigebesök. Framför allt riktade hon sin kritik mot den svenska invandringspolitiken. Hon menade även att det svenska valsystemet är odemokratiskt, att det som i Sverige betraktas som hets mot folkgrupp ses som yttrandefrihet i Danmark och att Sverigedemokraterna blir censurerade, rapporterar flera medier.

Trots att Kjærsgaard riktade anklagelser mot den svenska politiken så ansåg hon att det var att betrakta som hets när Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritiserat den danska invandringspolitiken, rapporterar TT. Kjærsgaard menade att Danmark numer agerar asylland för missnöjda svenskar.
– Om svenska politiker vill göra Stockholm, Malmö och Göteborg till små Beirut med klanstrider och gruppvåldtäkter, så finns ju Öresundsbron, sade hon till Expressen.

Även Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson talade i Höganäs.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA