Val2010: SD kraftigt framåt i skolvalet

Publicerad 2010-09-19

Preliminära siffror för Skolvalet 2010 visar att Sverigedemokraterna får 12,78 procent. Det är en kraftig ökning jämfört med valet 2006 då partiet fick 4,31 procent.

Sverigedemokraterna blev fjärde största partiet i valet. Endast Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet fick fler röster. Enligt valet skulle även Piratpartiet komma in i riksdagen om eleverna fick bestämma och Kristdemokraterna hamna utanför riksdagen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.