Val2010: SD kraftigt framåt i skolvalet

Publicerad 2010-09-19

Preliminära siffror för Skolvalet 2010 visar att Sverigedemokraterna får 12,78 procent. Det är en kraftig ökning jämfört med valet 2006 då partiet fick 4,31 procent.

Sverigedemokraterna blev fjärde största partiet i valet. Endast Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet fick fler röster. Enligt valet skulle även Piratpartiet komma in i riksdagen om eleverna fick bestämma och Kristdemokraterna hamna utanför riksdagen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA