Val2010: SD tystar sin egen valkandidat

Publicerad 2010-09-02

Den sverigedemokratiska kommunfullmäktigeledamoten i Växjö, Samuel Älgemalm, har av sitt eget parti belagts med munkavle, rapporterar Smålandsposten.

- Han är ju svår att förstå, och när han blir nervös stammar han en hel del. Det här gjorde att det ofta blev fel när han försökte uttrycka sig, inte minst gentemot media, säger Jens Leandersson, som är politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i region Skåne, till Smålandsposten om beslutet.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna två mandat i Växjö. En av stolarna har stått tom, på den andra har Älgemalm suttit. Till valet i höst har Älgemalm plats nummer fyra på den kommunala valsedeln. Han kandiderar även till Landstinget i Kronobergs län.

Älgemalm har vid ett antal tillfällen hamnat i blåsväder, som när han hävdade att invandrare ligger bakom det ökade missbruket i kommunen. 2008 fick han avgå som ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö efter att han lagt ut en text på partiets hemsida som var kopierad från nazistpartiet Nationalsocialistisk front

Älgemalm tar munkavlen på allvar och har gjort sig oanträffbar. I samband med att kommunfullmäktige sammanträdde på tisdagen fick dock Smålandsposten en kort kommentar.
- Jag sitter i karantän, jag får inte svara på några frågor. Mer har jag inte att säga.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA