Val2010: SD tystar sin egen valkandidat

Publicerad 2010-09-02

Den sverigedemokratiska kommunfullmäktigeledamoten i Växjö, Samuel Älgemalm, har av sitt eget parti belagts med munkavle, rapporterar Smålandsposten.

- Han är ju svår att förstå, och när han blir nervös stammar han en hel del. Det här gjorde att det ofta blev fel när han försökte uttrycka sig, inte minst gentemot media, säger Jens Leandersson, som är politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i region Skåne, till Smålandsposten om beslutet.

I valet 2006 fick Sverigedemokraterna två mandat i Växjö. En av stolarna har stått tom, på den andra har Älgemalm suttit. Till valet i höst har Älgemalm plats nummer fyra på den kommunala valsedeln. Han kandiderar även till Landstinget i Kronobergs län.

Älgemalm har vid ett antal tillfällen hamnat i blåsväder, som när han hävdade att invandrare ligger bakom det ökade missbruket i kommunen. 2008 fick han avgå som ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö efter att han lagt ut en text på partiets hemsida som var kopierad från nazistpartiet Nationalsocialistisk front

Älgemalm tar munkavlen på allvar och har gjort sig oanträffbar. I samband med att kommunfullmäktige sammanträdde på tisdagen fick dock Smålandsposten en kort kommentar.
- Jag sitter i karantän, jag får inte svara på några frågor. Mer har jag inte att säga.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA