VAL2010: SD utan utskottsplatser om de kommer in i riksdagen

Publicerad 2010-09-09

Om Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen kommer inte Moderaterna och Socialdemokraterna att avstå några platser till partiet i utskotten.

Genom åren har Moderaterna och Socialdemokraterna avstått platser i utskotten för att ge plats åt mindre partier, som annars blir utan. Nu meddelar de två största partierna, enligt Dagens Nyheter, att de inte kommer att avstå platser i riksdagens utskott eller EU-nämnden till Sverigedemokraternas förmån.

–  Vi har en policy att inte samarbeta med SD och att inte göra oss beroende av partiet. Det kräver ett samarbete att avstå utskottsplatser och vi har inga som helst avsikter att samarbeta med något annat parti än allianspartierna, säger Lars Lindberg, Moderaternas gruppledare i riksdagen, till Dagens Nyheter.

De rödgröna har tidigare meddelat att de inte kommer ge Sverigedemokraterna några utskottsplatser.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA