VAL2010: SD utan utskottsplatser om de kommer in i riksdagen

Publicerad 2010-09-09

Om Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen kommer inte Moderaterna och Socialdemokraterna att avstå några platser till partiet i utskotten.

Genom åren har Moderaterna och Socialdemokraterna avstått platser i utskotten för att ge plats åt mindre partier, som annars blir utan. Nu meddelar de två största partierna, enligt Dagens Nyheter, att de inte kommer att avstå platser i riksdagens utskott eller EU-nämnden till Sverigedemokraternas förmån.

–  Vi har en policy att inte samarbeta med SD och att inte göra oss beroende av partiet. Det kräver ett samarbete att avstå utskottsplatser och vi har inga som helst avsikter att samarbeta med något annat parti än allianspartierna, säger Lars Lindberg, Moderaternas gruppledare i riksdagen, till Dagens Nyheter.

De rödgröna har tidigare meddelat att de inte kommer ge Sverigedemokraterna några utskottsplatser.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA