VAL2010: SD:s toppnamn i Luleå hoppar av

Publicerad 2010-09-08

Första namnet på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktige i Luleå, Magnus Johansson, har meddelat att han hoppar av sin kandidatur, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

På tisdagskvällen skickade Magnus Johansson ut ett mejl till medier, där han deklarerar att han drar tillbaka sin kandidatur till fullmäktige.

"Jag tycker politiken tagit sig en otäck vändning där man gör allt för att skada mig som person med osanningar, förtal och ärekränkning", står det att läsa i mejlet enligt Norrbottens-Kuriren.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.