Välkommen till nya Expo.se

Publicerad 2010-12-20

Expo.se har fått nytt utseende. Från och med nu är vi en renodlad nyhetssajt med snabba nyheter och analyser. Men också en ökad möjlighet till bakgrundläsning. Välkommen!

Nytt på Expo.se

Ett nyhetsflöde
Vår tidigare uppdelning av nyheter i inrikes, utrikes och notiser är borttagen. Nu har vi ett nyhetsflöde. Det betyder inte att utrikesbevakningen försvinner. Den blir bara, precis som resten av vår bevakning, lättare att hänga med i.

Mer analys
Det syns inte direkt i den nya formen, men nyhetssajten Expo.se kommer i mycket större grad än tidigare ge er analyser och kommentarer. Expo.se har landets främsta experter på rasism och främlingsfientlighet, det kommer vi att ta vara på.

Nya teman
Det som tidigare hette researchpaket har döpts om till teman. De är nu mer lättöverskådliga och innehållsrika. Idag har vi fyra teman, de kommer att bli fler. Här kommer vi samla intressanta och läsvärda artiklar om fenomen och grupper som vi tror att ni vill läsa mer om.

Ämnen
Från och med nu kommer alla artiklar att taggas. De olika taggarna kallar vi ämnen. De går att hitta i vår ämneslista. På så sätt blir det enklare att hitta i vårt stora artikelarkiv. Vi samlar helt enkelt artiklarna åt dig.

Tidningsarkiv
Vårt tidigare tidningsarkiv har uppdaterats. Leta bland gamla nummer och läs om vad Expo skrev om för fem år sedan. Är du nyfiken på tidskriften går det att läsa ännu mer om den i vår utökade presentation av tidskriftens historia och verksamhet i dag. http://www.expo.se/2010/tidskriften-expo_3516.html

Bilder
Nyheter är inte bara texter. På nya Expo.se kommer bilderna få betydligt större utrymme än tidigare.

I fokus
Det händer mycket i den värld vi bevakar. För den som vill ha en snabbguide kan man nu ta en titt på "I fokus". Där listar vi de ämnen eller artiklar som vi anser vara viktigast just nu.

Expo.se – en av del stiftelsen Expos webbportal
På nya Expo.se försvinner alla delar som inte har med Expos publicistiska arbete att göra. I stället går det att klicka sig vidare till stiftelsens övriga verksamheter via menyn i toppen av sidan. Under nästa år kommer dessutom Expo research och stiftelsen Expo hamna där. Till dess kan du läsa om deras verksamhet på Expo.se

Kom gärna med synpunkter på den nya sajten.

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA