Ytterligare ett avhopp från SD

Publicerad 2010-12-15

Madelene Johansson som blev invald för Sverigedemokraterna i Hedemora hoppar av sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Avhoppet ska bero på att hon känner sig utfryst av sina partikollegor.

- Hon bröt med oss andra direkt efter valet och har sedan fortsatt att kaxa upp sig, hon har inte gjort något alls i partigruppen och inte varit med på fullmäktige, säger sverigedemokraten och fullmäktigeledamoten Sven - Olov Karlsson till Dalarnas Tidningar.

Madelene Johannson säger till Dalarnas Tidningar att hon gärna hade suttit kvar i kommunfullmäktige men att hon känner sig utfryst och inte längre är välkommen på partiets möten. Hon uppger att hon ska försöka starta ett Sverigedemokraterna ung i Hedemora.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.