Ytterligare ett avhopp från SD

Publicerad 2010-12-15

Madelene Johansson som blev invald för Sverigedemokraterna i Hedemora hoppar av sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Avhoppet ska bero på att hon känner sig utfryst av sina partikollegor.

- Hon bröt med oss andra direkt efter valet och har sedan fortsatt att kaxa upp sig, hon har inte gjort något alls i partigruppen och inte varit med på fullmäktige, säger sverigedemokraten och fullmäktigeledamoten Sven - Olov Karlsson till Dalarnas Tidningar.

Madelene Johannson säger till Dalarnas Tidningar att hon gärna hade suttit kvar i kommunfullmäktige men att hon känner sig utfryst och inte längre är välkommen på partiets möten. Hon uppger att hon ska försöka starta ett Sverigedemokraterna ung i Hedemora.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA