18-åring misshandlades för att han var homosexuell

Publicerad 2011-03-17

En 20-årig kvinna och en 22-årig man har åtalats misstänkta för att ha misshandlat och spottat på en 18-årig man i Eslöv förra året. Enligt åklagaren rör det sig om ett hatbrott.

Misshandeln ägde rum i april förra året. När den nu 18 år gamla mannen var på väg hem efter en utekväll blev han trakasserad av några personer som kallade honom olika flicknamn och "bögjävel".

När 18-åringen försökte gå därifrån blev han upphunnen och misshandlad.

Nu har en 20-årig kvinna och en 22-årig man åtalats i Lunds tingsrätt misstänkta för attacken. Kvinnan åtalas för misshandeln. Enligt åklagaren knäade hon 18-åringen i skrevet flera gånger.

Den 22-årige mannen ska inte ha varit delaktig i misshandeln. Han åtalas istället tillsammans med kvinnan för ofredande, för att de spottat på 18-åringen och kränkt honom verbalt. Åklagaren skriver i stämningsansökan att de åtalade gett sig på 18-åringen på grund av hans sexuella läggning.

I förhör med polisen har båda de åtalade nekat till brott. Flera av 18-åringens vänner blev dock vittne till misshandeln och kommer att kallas till tingsrätten för att berätta om händelseförloppet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro