24-åring åtalas för vapenbrott

Publicerad 2011-01-19

Hade gömt pepparspray. Långtida medlem i Nationalsocialistisk front, numera Svenskarnas parti, åtalas för vapenbrott.

En 24-årig man från Stockholmsområdet har åtalats vid Stockholms tingsrätt misstänkt för vapenbrott. Det var när polisen visiterade honom på Götgatan i Stockholm i augusti 2009 som vapnet hittades.

24-åringen är något av en veteran inom den svenska vit makt-miljön. Redan 2002 blev han medlem i Nationalsocialistisk front. När partiet bytte namn till Folkfronten 2008 fortsatte han att vara aktiv.

Mannen är sedan tidigare inte straffad för något allvarligare brott. Åklagaren har försökt att få tag på 24-åringen men har inte lyckats nå honom med ett strafföreläggande. Därför har han nu blivit åtalad.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro