24-åring åtalas för vapenbrott

Publicerad 2011-01-19

Hade gömt pepparspray. Långtida medlem i Nationalsocialistisk front, numera Svenskarnas parti, åtalas för vapenbrott.

En 24-årig man från Stockholmsområdet har åtalats vid Stockholms tingsrätt misstänkt för vapenbrott. Det var när polisen visiterade honom på Götgatan i Stockholm i augusti 2009 som vapnet hittades.

24-åringen är något av en veteran inom den svenska vit makt-miljön. Redan 2002 blev han medlem i Nationalsocialistisk front. När partiet bytte namn till Folkfronten 2008 fortsatte han att vara aktiv.

Mannen är sedan tidigare inte straffad för något allvarligare brott. Åklagaren har försökt att få tag på 24-åringen men har inte lyckats nå honom med ett strafföreläggande. Därför har han nu blivit åtalad.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA