Äldre kvinna attackerade tonåring

Publicerad 2011-04-07

En kvinna i 80-årsåldern är misstänkt för hets mot folkgrupp efter att ha gett sig på en tonårig flicka med invandrarbakgrund. Åldringen ska bland annat ha slagit tonåringen med en tidning, rapporterar Sydsvenskan.

Tonårsflickan var på väg att lämna tomglas i en affär när hon blev angripen av den äldre kvinnan. Enligt Sydsvenskan ska pensionären ha sagt "du ska inte vara här, du ska åka hem" samtidigt som hon attackerade tonåringen med en tidning.

Flera personer blev vittnen till händelsen. Kvinnan, som uppges vara i 80-årsåldern, fortsatte att ropa glåpord även när polisen kom till platsen för att avlägsna henne.

Den angripna tonåringen klarade sig utan fysiska skador men ska enligt polisen vara illa berörd av händelsen, rapporterar Sydsvenskan.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA