Äldre kvinna attackerade tonåring

Publicerad 2011-04-07

En kvinna i 80-årsåldern är misstänkt för hets mot folkgrupp efter att ha gett sig på en tonårig flicka med invandrarbakgrund. Åldringen ska bland annat ha slagit tonåringen med en tidning, rapporterar Sydsvenskan.

Tonårsflickan var på väg att lämna tomglas i en affär när hon blev angripen av den äldre kvinnan. Enligt Sydsvenskan ska pensionären ha sagt "du ska inte vara här, du ska åka hem" samtidigt som hon attackerade tonåringen med en tidning.

Flera personer blev vittnen till händelsen. Kvinnan, som uppges vara i 80-årsåldern, fortsatte att ropa glåpord även när polisen kom till platsen för att avlägsna henne.

Den angripna tonåringen klarade sig utan fysiska skador men ska enligt polisen vara illa berörd av händelsen, rapporterar Sydsvenskan.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro