sdpol_erik_almqvist_464_04.jpg

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist har anmälts efter att ha lagt ut uppgifter om en dörrvakt på sin Facebook-profil.

Almqvist polisanmäld igen

Publicerad 2011-09-12

Härvan kring Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvists krogbråk i förra veckan fortsätter. Efter att ha lagt ut en vakts personuppgifter på Facebook har han anmälts för förtal.

Erik Almqvist är enligt Aftonbladets uppgifter nu misstänkt för misshandel hatbrott och förtal efter krogbråket med vakterna på en Stureplanskrog i förra veckan. Vakternas och Almqvists versioner om vad som egentligen hände går helt isär.

Vakterna menar i sin anmälan att Almqvist knuffat en vakt samtidigt som han skrikit "jävla blattedjävel". Enligt Almqvist blev han attackerad av vakterna när han ville släppas in i vip-avdelningen. Han har anmält vakterna. Ett par dagar efter händelsen lade Almqvist upp en av vakternas personuppgifter på Facebook tillsammans med nedsättande kommentarer om vakten. Det ledde till att Almqvist också anmälts för förtal.

Till Expo.se har Almqvist tidigare sagt att uppgifterna på Facebook bara var ämnade ett fåtal av sina vänner och att han tog bort inlägget efter max en timme. Om varför Erik Almqvist publicerade uppgifterna som bland annat innehöll uppgifter om vaktens ekonomi sa han:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA