sdpol_erik_almqvist_464_04.jpg

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist har anmälts efter att ha lagt ut uppgifter om en dörrvakt på sin Facebook-profil.

Almqvist polisanmäld igen

Publicerad 2011-09-12

Härvan kring Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvists krogbråk i förra veckan fortsätter. Efter att ha lagt ut en vakts personuppgifter på Facebook har han anmälts för förtal.

Erik Almqvist är enligt Aftonbladets uppgifter nu misstänkt för misshandel hatbrott och förtal efter krogbråket med vakterna på en Stureplanskrog i förra veckan. Vakternas och Almqvists versioner om vad som egentligen hände går helt isär.

Vakterna menar i sin anmälan att Almqvist knuffat en vakt samtidigt som han skrikit "jävla blattedjävel". Enligt Almqvist blev han attackerad av vakterna när han ville släppas in i vip-avdelningen. Han har anmält vakterna. Ett par dagar efter händelsen lade Almqvist upp en av vakternas personuppgifter på Facebook tillsammans med nedsättande kommentarer om vakten. Det ledde till att Almqvist också anmälts för förtal.

Till Expo.se har Almqvist tidigare sagt att uppgifterna på Facebook bara var ämnade ett fåtal av sina vänner och att han tog bort inlägget efter max en timme. Om varför Erik Almqvist publicerade uppgifterna som bland annat innehöll uppgifter om vaktens ekonomi sa han:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro