sdpol_johnny_skalin_464_03.jpg

Sverigedemokraternas ekonomiska talesman, Jonny Skalin, fick utstå hård kritik i tisdagens budgetdebatt. Foto Expo

Anders Borg till attack mot SD

Publicerad 2011-09-20

Sverigedemokraterna utsattes för hård kritik av finansminister Anders Borg under tisdagens budgetdebatt.
– Skalin är inte emot att invandrare tar jobben han är emot invandraren, sa Borg.

Sverigedemokraternas ekonomiska talesperson Jonny Skalin valde liksom vid förra årets budgetdebatt att lägga fokus på invandringen. Men han var även kritisk mot regeringens förslag om att sänka restaurangmomsen. Sverigedemokraterna säger att de vill prioritera pensionärerna istället. Skalin kritiserade också regeringens uppgörelse med Miljöpartiet om invandringspolitiken.
– Vi ska ha tillfälliga uppehållstillstånd kombinerat med en restriktiv invandrings politik, sa Skalin till Centerns ekonomiska talesman Roger Tiefensee.

Finansminister Anders Borg var den enda i riksdagen som valde att kommentera Skalins anförande i talarstolen. Han hävdade att Socialdemokraterna bytt linje efter att Mona Sahlin lämnade partiet och nu söker ett passivt stöd av Sverigedemokraterna. Borg var tydlig med att Moderaterna inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna och att han anser att partiet är dåligt för Sverige.
- Skalin är inte emot att invandrare tar jobben han är emot invandraren, sa Borg.

Skalin menar att han sträckt ut handen och kan tänka sig samarbeta med alla partier i de frågor som är viktiga för partiet. Han reagerade på Borgs påstående att han enbart skulle söka samarbete med Socialdemokraterna.
- Det stämmer inte det Borg säger, jag riktade hätska utfall även mot Socialdemokraterna, sa han.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro