sdpol_johnny_skalin_464_03.jpg

Sverigedemokraternas ekonomiska talesman, Jonny Skalin, fick utstå hård kritik i tisdagens budgetdebatt. Foto Expo

Anders Borg till attack mot SD

Publicerad 2011-09-20

Sverigedemokraterna utsattes för hård kritik av finansminister Anders Borg under tisdagens budgetdebatt.
– Skalin är inte emot att invandrare tar jobben han är emot invandraren, sa Borg.

Sverigedemokraternas ekonomiska talesperson Jonny Skalin valde liksom vid förra årets budgetdebatt att lägga fokus på invandringen. Men han var även kritisk mot regeringens förslag om att sänka restaurangmomsen. Sverigedemokraterna säger att de vill prioritera pensionärerna istället. Skalin kritiserade också regeringens uppgörelse med Miljöpartiet om invandringspolitiken.
– Vi ska ha tillfälliga uppehållstillstånd kombinerat med en restriktiv invandrings politik, sa Skalin till Centerns ekonomiska talesman Roger Tiefensee.

Finansminister Anders Borg var den enda i riksdagen som valde att kommentera Skalins anförande i talarstolen. Han hävdade att Socialdemokraterna bytt linje efter att Mona Sahlin lämnade partiet och nu söker ett passivt stöd av Sverigedemokraterna. Borg var tydlig med att Moderaterna inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna och att han anser att partiet är dåligt för Sverige.
- Skalin är inte emot att invandrare tar jobben han är emot invandraren, sa Borg.

Skalin menar att han sträckt ut handen och kan tänka sig samarbeta med alla partier i de frågor som är viktiga för partiet. Han reagerade på Borgs påstående att han enbart skulle söka samarbete med Socialdemokraterna.
- Det stämmer inte det Borg säger, jag riktade hätska utfall även mot Socialdemokraterna, sa han.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA