Antalet anmälda hatbrott minskar i Finland

Publicerad 2011-10-31

Antalet hatbrott minskar i Finland. Det visar en sammanställning över de hatbrott som kommit polisen till känna, rapporterar Helsingin Sanomat.

Enligt en rapport som sammanställts av polisen minskade antalet anmälda hatbrott med 20 procent under perioden januari till september, jämfört med samma period föregående år. Siffrorna anses dock vara osäkra. Enligt Jennu Niema, utredare på polisen, så är det bara en liten andel av de faktiska brotten som kommer till polisens kännedom.

Rapporten visar att i nio av tio fall hade de anmälda hatbrotten rasistiska motiv. I över 80 procent av fallen tillhörde förövaren majoritetsbefolkningen och offret en minoritet. Somalier, turkar och irakier tillhörde de mest utsatta.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA