110828_pro_deutschland_464_1.jpg

Aktivister från Pro-rörelsen demonstrerade i Berlin. Foto: Maik Baumgärtner

Konferens mot "islamisering" i Berlin

Publicerad 2011-08-30

Närmare 150 anhängare till partiet Pro-tyska medborgarrörelsen (Bürgerbewegung pro Deutschland) och representanter från belgiska Vlaams Belang deltog under helgen i en "anti islamiseringskonferens" i Berlin.

Den så kallade Pro-rörelsen hade sedan länge utannonserat "anti-islamiseringskonferensen" som höjdpunkten i deras kampanj inför valet i Berlin den 18 september. Förutom Pro-rörelsens företrädare, deltog Hilde De Lobel, Barbara Bonte och ytterligare ett par medlemmar från belgiska Vlaams Belang på konferensen.

Efter att Patrik Brinkmann dragit sig tillbaka från politiken och sin post som internationell sekreterare för Pro-rörelsen, verkar det som att Pro-rörelsen förlorat en del av sin attraktionskraft. Susanne Winter från österrikiska FPÖ och amerikanen Taylor Rose från Ungdomar för västerländsk civilisation, som hade planerat att delta, ställde in sin resa till Berlin.

"Anti-islamiseringskonferensen" bestod i princip av en presskonferens och två offentliga demonstrationer.

På lördagen demonstrerade ett 20-tal av partiets anhängare i ett område i Berlin där många med utländsk bakgrund bor. En kvinnlig demonstrant var insvept i svarta kläder där bara hennes ögon var synliga. Andra partiaktivister bar plakat med texten: "Våra kvinnor förblir fria". Ett hundratal boende samlades för att protestera mot demonstrationen. Efter att högerpopulisterna hållit några tal lämnade de området.

På söndagen hölls ytterligare en demonstration. Innan denna startade hade ett 15-tal nazister samlats på platsen för att delta. Polisen och organisatörerna stoppade dock deras deltagande. Närmare 120 personer vandrade mot Brandenburger Port, där ett två timmar långt möte hölls. Alla tal som hölls rörde "islamfrågor" och integration, med krav som: "vi vill inte ha några burkor eller moskéer."
Maik Baumgärtner

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA