Antisemit inbjuden av Islamiska förbundet

Publicerad 2011-03-25

På en stor konferens i Stockholm i julas var en känd antisemit inbjuden som talare. Bakom arrangemanget stod Islamiska förbundet.

Talaren på konferensen var professor Salah Sultan, som är känd för att sprida myter om en judisk konspiration och ritualmord, skriver Dagens Nyheter.
På internet finns flera klipp där Salah Sultan gör antisemitiska uttalanden. Han har bland annat framträtt i den Hamasstyrda tevekanalen al-Aqsa i mars 2010. Där ger han uttryck för den antisemitiska föreställningen att medeltida judar dödade kristna vid den judiska påsken och använde blodet i det osyrade brödet.

Konferensen ordnas årligen av Islamiska förbundet. Vid tidpunkten för konferensen var den moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi ordförande i förbundet.
– Jag är förvånad över hur han uttrycker sig. Vi har bjudit in honom i god tro, säger Waberi till Dagens Nyheter.
Vidare säger Abdirizak Waberi att Islamiska förbundet är en liten organisation som inte har kapacitet att kontrollera vad deras inbjudna föreläsare har sagt i alla sammanhang.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA