Antisemit inbjuden av Islamiska förbundet

Publicerad 2011-03-25

På en stor konferens i Stockholm i julas var en känd antisemit inbjuden som talare. Bakom arrangemanget stod Islamiska förbundet.

Talaren på konferensen var professor Salah Sultan, som är känd för att sprida myter om en judisk konspiration och ritualmord, skriver Dagens Nyheter.
På internet finns flera klipp där Salah Sultan gör antisemitiska uttalanden. Han har bland annat framträtt i den Hamasstyrda tevekanalen al-Aqsa i mars 2010. Där ger han uttryck för den antisemitiska föreställningen att medeltida judar dödade kristna vid den judiska påsken och använde blodet i det osyrade brödet.

Konferensen ordnas årligen av Islamiska förbundet. Vid tidpunkten för konferensen var den moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi ordförande i förbundet.
– Jag är förvånad över hur han uttrycker sig. Vi har bjudit in honom i god tro, säger Waberi till Dagens Nyheter.
Vidare säger Abdirizak Waberi att Islamiska förbundet är en liten organisation som inte har kapacitet att kontrollera vad deras inbjudna föreläsare har sagt i alla sammanhang.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro