Åtalas för att ha stört SD-möte

Publicerad 2011-02-16

Tre personer åtalades på tisdagen för att ha stört ett valmöte i Jönköping i höstas. När Sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Björn Söder skulle tala överröstades de av visselpipor och burop.

Det var när Sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Björn Söder skulle valtala på ett torg i Jönköping i början av september som de möttes av busvisslingar, burop och andra störande oljud. Bland annat använde de åtalade visselpipor och en vuvuzuela för att störa valtalen.

Av åtalens gärningsbeskrivningar framgår att de tre männen tillsammans och i samförstånd med andra har hindrat talarna på valmötet att framföra sina budskap.
Däremot var de inte ensamma om att protesterna, många av åhörarna buade under mötet.

De tre männen, 19, 22 och 23 år gamla, åtalas för störande av allmän ordning.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro