Åtalas för sparkar mot sverigedemokrater

Publicerad 2011-08-23

En 23-årig man åtalas misstänkt för att ha misshandlat två sverigedemokrater i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i maj. Partiets landstingsråd i staden Pavel Gamov bevittnade händelsen.

Till Expo säger Pavel Gamov att två personer filmade dem när han och fyra andra personer delade ut flygblad. När även Gamov började filma ska de två personerna, varav en var maskerad, ha rusat fram.

- De pucklade på två stycken av oss, en blev sparkad på benet och en blev sparkad i ryggen då han låg ner. Allt gick väldigt fort, men när de sprang iväg lyckades polisen gripa en av dem, säger han.

En tredje person ska ha försökt rycka flygblad från Pavel Gamov.

I samband med händelsen ska en grupp från Ung vänster delat ut flygblad som argumenterade mot Sverigedemokraterna och ställt ut en papperskorg med texten "släng SD-skiten här". Ung vänster sa efteråt att även de blivit överrumplade av attacken och meddelade att de tar avstånd från all form av politiskt våld.

Pavel Gamov säger att han påverkats av händelsen.
- Det är klart att man känner obehag när man varje dag blir trakasserad, säger han.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA