101130_ndgenre_464_1.jpg

Två medlemmar i Nationaldemokraternas styrelse lämnar partiet på grund av "organisationen". Foto: Expo

Avhopp från Nationaldemokraternas partistyrelse

Publicerad 2011-03-16

Ulf Lindström och Carl Johan Backestierna lämnar Nationaldemokraterna med omedelbar verkan, skriver Backestierna på sin blogg. Båda var aktiva i partiets styrelse.

Organisationen i Nationaldemokraterna fungerar inte. Det säger den avhoppade nationaldemokraten Ulf Lindström till Expo. Inför höstens val välkomnades han in i partiet med öppna armar. Men nu lämnar Lindström ND tillsammans med Backestierna och flera andra.

Lindström säger att han hade bra kontakt med partitoppen inför valet men att stödet sakta men säkert försvann efteråt. När han meddelade att han skulle hoppa av försökte partiet övertala honom att tänka om.

- De körde en övertalningskampanj mot mig. Lovade bättring, men jag sa att det hade gått för långt. Det är flera som gjort den bedömningen, säger Lindström.

Han poängterar att han inte har något emot Nationaldemokraternas politik. Nu när han hoppat av ska han arbetade med att återskapa det avsomnade partiet Demokratisk Allians.

- Vi kommer tillkännage återstarten om en månad ungefär. Just nu arbetar vi med att få till ett årsmöte för att tillsätta en ny styrelse, säger Lindström.

Både Lindström och Backestierna har sin politiska bakgrund inom Sverigedemokraterna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro