101130_ndgenre_464_1.jpg

Två medlemmar i Nationaldemokraternas styrelse lämnar partiet på grund av "organisationen". Foto: Expo

Avhopp från Nationaldemokraternas partistyrelse

Publicerad 2011-03-16

Ulf Lindström och Carl Johan Backestierna lämnar Nationaldemokraterna med omedelbar verkan, skriver Backestierna på sin blogg. Båda var aktiva i partiets styrelse.

Organisationen i Nationaldemokraterna fungerar inte. Det säger den avhoppade nationaldemokraten Ulf Lindström till Expo. Inför höstens val välkomnades han in i partiet med öppna armar. Men nu lämnar Lindström ND tillsammans med Backestierna och flera andra.

Lindström säger att han hade bra kontakt med partitoppen inför valet men att stödet sakta men säkert försvann efteråt. När han meddelade att han skulle hoppa av försökte partiet övertala honom att tänka om.

- De körde en övertalningskampanj mot mig. Lovade bättring, men jag sa att det hade gått för långt. Det är flera som gjort den bedömningen, säger Lindström.

Han poängterar att han inte har något emot Nationaldemokraternas politik. Nu när han hoppat av ska han arbetade med att återskapa det avsomnade partiet Demokratisk Allians.

- Vi kommer tillkännage återstarten om en månad ungefär. Just nu arbetar vi med att få till ett årsmöte för att tillsätta en ny styrelse, säger Lindström.

Både Lindström och Backestierna har sin politiska bakgrund inom Sverigedemokraterna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA