Avstängd nämndeman kommer inte tillbaka

Publicerad 2011-09-27

Sverigedemokraten Cay Elané är avstängd i sex månader från sitt uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt. Nu uppger Elané att han inte kommer tillbaka som nämndeman efter det.

På torsdagen beslutade tingsrätten att Cay Elané stängs av i sex månader från sitt uppdrag.

I beslutet, skrivet av tingsrättens lagman, Eva Wendel Rosberg, står det "Genom att uppträda olämpligt och genom att komma för sent till eller helt utebli från förhandlingar har Cay Elané uppvisat ett beteende som allvarligt kan skada allmänhetens förtroende för rättskipning", skriver sydsvenskan.

Politikern har även ställt egna frågor i rätten och ifrågasatt en åtalads rätt till tolk. Elané säger till Expo.se att han inte kommer att komma tillbaka som nämndeman i Malmö tingsrätt.

- Jag är en avstängd icke nämndeman och kommer inte återgå till det uppdraget, säger han.
Sonja Anshelm

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro