Berusad busspassagerare häktad för hatbrott

Publicerad 2011-06-13

En man i 50-årsåldern häktades på söndagen misstänkt för att ha slagit en medpassagerare på buss 677 mellan Norrtälje och Rimbo med en flaska. Enligt polisen rör det sig om ett hatbrott.

Den berusade mannen klev på bussen i Norrtälje och var till en början trevlig mot sin medpassagerare, skriver Norrtelje tidning på nätet. Sen hände något som förändrade stämningen.

– Helt plötsligt säger han att han ska slå mannen och plockar fram en flaska som han börjar försöka slå sönder mot bussrutan, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrteljetidning.se.

När flaskan inte gick sönder började mannen istället slå den i huvudet på sin medpassagerare. Sen följde han upp med flera knytnävsslag innan misshandelsoffret lyckades brotta ner den berusade mannen på golvet. Mannen greps senare av polis som kommit till platsen.

Åklagare begärde mannen häktad på lördagen och i söndags häktades han av tingsrätten. Polisen i Norrtälje säger att det rör sig om ett hatbrott.

– Målsägaren har invandrarbakgrund och mannen uttryckte att han var rasist medan han slog, säger Susanne Abrahamsson till Norrtelje tidning.

Brottsoffret fördes med ambulans till sjukhus efter misshandeln. Enligt tidningen ska han ha svårt att äta och tala. Han ska också ha chockats av misshandeln.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro