Berusad busspassagerare häktad för hatbrott

Publicerad 2011-06-13

En man i 50-årsåldern häktades på söndagen misstänkt för att ha slagit en medpassagerare på buss 677 mellan Norrtälje och Rimbo med en flaska. Enligt polisen rör det sig om ett hatbrott.

Den berusade mannen klev på bussen i Norrtälje och var till en början trevlig mot sin medpassagerare, skriver Norrtelje tidning på nätet. Sen hände något som förändrade stämningen.

– Helt plötsligt säger han att han ska slå mannen och plockar fram en flaska som han börjar försöka slå sönder mot bussrutan, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrteljetidning.se.

När flaskan inte gick sönder började mannen istället slå den i huvudet på sin medpassagerare. Sen följde han upp med flera knytnävsslag innan misshandelsoffret lyckades brotta ner den berusade mannen på golvet. Mannen greps senare av polis som kommit till platsen.

Åklagare begärde mannen häktad på lördagen och i söndags häktades han av tingsrätten. Polisen i Norrtälje säger att det rör sig om ett hatbrott.

– Målsägaren har invandrarbakgrund och mannen uttryckte att han var rasist medan han slog, säger Susanne Abrahamsson till Norrtelje tidning.

Brottsoffret fördes med ambulans till sjukhus efter misshandeln. Enligt tidningen ska han ha svårt att äta och tala. Han ska också ha chockats av misshandeln.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA