Berusad man viftade med nazistflagga

Publicerad 2011-04-21

Polisen i Vännäs omhändertog en man i 50-årsåldern på måndagskvällen. Mannen som viftade med en hakkorsflagga är misstänkt för hets mot folkgrupp.

Det var vid sjutiden på måndagskvällen som mannen sågs i ett bostadsområde i Vännäs. Mannen hade en nazistflagga som han viftade med samtidigt som han skrek "sieg heil".
– Han hade en nazistflagga med hakkors och var berusad, säger Nils Vårstedt, förundersökningsledare vid Västerbottenspolisen till Expo.se.

En person i området uppmärksammade mannen och tillkallade polisen. Mannen omhändertogs under lugna omständigheter och nazistflaggan beslagtogs. Han fick sova ruset av sig under natten och släpptes sedan. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp och ärendet kommer att utredas av åklagarmyndigheten.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro