Berusad man viftade med nazistflagga

Publicerad 2011-04-21

Polisen i Vännäs omhändertog en man i 50-årsåldern på måndagskvällen. Mannen som viftade med en hakkorsflagga är misstänkt för hets mot folkgrupp.

Det var vid sjutiden på måndagskvällen som mannen sågs i ett bostadsområde i Vännäs. Mannen hade en nazistflagga som han viftade med samtidigt som han skrek "sieg heil".
– Han hade en nazistflagga med hakkors och var berusad, säger Nils Vårstedt, förundersökningsledare vid Västerbottenspolisen till Expo.se.

En person i området uppmärksammade mannen och tillkallade polisen. Mannen omhändertogs under lugna omständigheter och nazistflaggan beslagtogs. Han fick sova ruset av sig under natten och släpptes sedan. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp och ärendet kommer att utredas av åklagarmyndigheten.
Ulrika Lindén

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA