BNP-aktivist gripen för olaga intrång

Publicerad 2011-04-21

En medlem i högerextrema British National Party greps när aktivister från partiet protesterade utanför en bostadsrättsförening i Wakefield, Storbritannien. Protesten gällde föreningens förbud mot att en anställd inte tillåtits att smycka en företagsbil med ett kors.

Efter att bostadsrättsföreningen Wakefield and District housing (WDH) förbjudit en anställd, Colin Atkinson, att ha ett palmkors i WDH:s företagsbil inför påsken strömmade närmare tusen protestbrev in till WDH, uppger den brittiska nyhetssajten dash.com

På sin hemsida skriver WDH att de ställer sig bakom personalens rätt att bära religiösa symboler på arbetstid och att förbudet bara gäller att smycka företagets bilar med privata ägodelar. WDH tillbakavisar också påståenden om att dispyten med Atkinson skulle ha lett till disciplinära åtgärder mot honom och uppger att de hoppas kunna komma till en överenskommelse med Atkinson.

BNP-aktivisten Adam Walker greps när en grupp medlemmar gjorde intrång på WDH:s privata område för att lämna ett protestbrev. Personalen kände sig hotade och kontaktade polisen.

BNP säger i stället att anledningen var att polisen bett Walker att flytta sin bil från området. När han gjorde det utan att använda säkerhetsbälte skrev polisen ut en bot som Walker plockade bort från sin vindruta, vilket enligt BNP resulterade i gripandet.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA