BNP-aktivist gripen för olaga intrång

Publicerad 2011-04-21

En medlem i högerextrema British National Party greps när aktivister från partiet protesterade utanför en bostadsrättsförening i Wakefield, Storbritannien. Protesten gällde föreningens förbud mot att en anställd inte tillåtits att smycka en företagsbil med ett kors.

Efter att bostadsrättsföreningen Wakefield and District housing (WDH) förbjudit en anställd, Colin Atkinson, att ha ett palmkors i WDH:s företagsbil inför påsken strömmade närmare tusen protestbrev in till WDH, uppger den brittiska nyhetssajten dash.com

På sin hemsida skriver WDH att de ställer sig bakom personalens rätt att bära religiösa symboler på arbetstid och att förbudet bara gäller att smycka företagets bilar med privata ägodelar. WDH tillbakavisar också påståenden om att dispyten med Atkinson skulle ha lett till disciplinära åtgärder mot honom och uppger att de hoppas kunna komma till en överenskommelse med Atkinson.

BNP-aktivisten Adam Walker greps när en grupp medlemmar gjorde intrång på WDH:s privata område för att lämna ett protestbrev. Personalen kände sig hotade och kontaktade polisen.

BNP säger i stället att anledningen var att polisen bett Walker att flytta sin bil från området. När han gjorde det utan att använda säkerhetsbälte skrev polisen ut en bot som Walker plockade bort från sin vindruta, vilket enligt BNP resulterade i gripandet.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro