BNP-kandidat i rätten för att ha bränt koranen

Publicerad 2011-04-11

Ställs inför rätta. En 41-årig man i Wales häktades på lördagen för att ha bränt ett exemplar av koranen. Mannen ställs inför rätta på måndagen för brott mot allmän ordning.

Den 41-årige mannen kandiderar för högerextrema British National Party, BNP, i sydvästra Wales regionalval i maj, rapporterar BBC News. Han greps på fredagen efter att polisen fått en videofilm skickad till sig.

Filmen visar när en person som misstänks vara 41-åringen bränner ett exemplar av koranen. Enligt polisen ska personen i fråga ha dränkt koranen i tändvätska och sedan tänt på.

En kvinna som också kandiderar för BNP greps också tillsammans med 41-åringen men släpptes senare mot borgen i väntan på vidare utredning.

Enligt BBC News säger en taleperson för BNP att båda två fortfarande kommer att vara kandidater i valet som äger rum den 5 maj.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro