BNP-kandidat i rätten för att ha bränt koranen

Publicerad 2011-04-11

Ställs inför rätta. En 41-årig man i Wales häktades på lördagen för att ha bränt ett exemplar av koranen. Mannen ställs inför rätta på måndagen för brott mot allmän ordning.

Den 41-årige mannen kandiderar för högerextrema British National Party, BNP, i sydvästra Wales regionalval i maj, rapporterar BBC News. Han greps på fredagen efter att polisen fått en videofilm skickad till sig.

Filmen visar när en person som misstänks vara 41-åringen bränner ett exemplar av koranen. Enligt polisen ska personen i fråga ha dränkt koranen i tändvätska och sedan tänt på.

En kvinna som också kandiderar för BNP greps också tillsammans med 41-åringen men släpptes senare mot borgen i väntan på vidare utredning.

Enligt BBC News säger en taleperson för BNP att båda två fortfarande kommer att vara kandidater i valet som äger rum den 5 maj.
Ulrika Lindén

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA