sdpol_thoralf_alfsson_464_1.jpg

Thoralf Alfsson får 5000 kronor i skadestånd efter att en 28-årig man publicerat en bild på honom i Hitlermustasch och nazistuniform. Foto: Expo

Böter för Hitlerbild på SD-politiker

Publicerad 2011-04-06

En 28-årig man har dömts till 2500 kronor i dagsböter för att ha lagt upp en bild på SD-politikern Thoralf Alfsson i nazistuniform. Brottet rubriceras som förtal.

Det var den 19 mars 2009 som 28-åringen publicerade bilden på den sverigedemokratiske politikern Thoralf Alfsson på sin blogg. Bilden visade SD-politikern i ett fotomontage med Hitlermustasch och nazistuniform. Under skrev 28-åringen att Alfsson "vuxit in i sin riktiga kostym".

När Alfsson upptäckte bilden tog han en skärmdump på den och anmälde det hela till polisen.

Kalmar tingsrätt skriver i domen att 28-åringen genom publiceringen av bilden gjort sig skyldig till förtal. Förutom 2500 kronor i dagsböter ska han betala 5000 kronor i skadestånd till Alfsson.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA