sdpol_thoralf_alfsson_464_1.jpg

Thoralf Alfsson får 5000 kronor i skadestånd efter att en 28-årig man publicerat en bild på honom i Hitlermustasch och nazistuniform. Foto: Expo

Böter för Hitlerbild på SD-politiker

Publicerad 2011-04-06

En 28-årig man har dömts till 2500 kronor i dagsböter för att ha lagt upp en bild på SD-politikern Thoralf Alfsson i nazistuniform. Brottet rubriceras som förtal.

Det var den 19 mars 2009 som 28-åringen publicerade bilden på den sverigedemokratiske politikern Thoralf Alfsson på sin blogg. Bilden visade SD-politikern i ett fotomontage med Hitlermustasch och nazistuniform. Under skrev 28-åringen att Alfsson "vuxit in i sin riktiga kostym".

När Alfsson upptäckte bilden tog han en skärmdump på den och anmälde det hela till polisen.

Kalmar tingsrätt skriver i domen att 28-åringen genom publiceringen av bilden gjort sig skyldig till förtal. Förutom 2500 kronor i dagsböter ska han betala 5000 kronor i skadestånd till Alfsson.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro