Böter för störande av SD-möte

Publicerad 2011-03-15

En 23-årig man som trots flera tillsägelser fortsatte störa Sverigedemokraternas valmöten i Jönköpings i höstas straffas med dagsböter. Ytterligare två män väntar på sin rättegång, misstänkta för samma brott.

Sverigedemokraterna hade tillstånd att hålla möte på Hoppets torg i Jönköping i september förra året. Ett antal motdemonstranter hade samlats för att protestera, bland dem den nu dömde 23-åringen.

Enligt tingsrättens dom var 23-åringen pådrivande under protesterna. Trots att han avvisades från platsen återvände han och till slut valde polisen att omhänderta honom.

Brottet rubriceras som störande av allmän sammankomst. Straffet blev 1500 kronor i dagsböter.

Ytterligare två personer i 20-årsåldern omhändertogs av polisen vid samma tillfälle. De är åtalade för samma brott som 23-åringen men misstankarna har ännu inte prövats av tingsrätten.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro