Böter för störande av SD-möte

Publicerad 2011-03-15

En 23-årig man som trots flera tillsägelser fortsatte störa Sverigedemokraternas valmöten i Jönköpings i höstas straffas med dagsböter. Ytterligare två män väntar på sin rättegång, misstänkta för samma brott.

Sverigedemokraterna hade tillstånd att hålla möte på Hoppets torg i Jönköping i september förra året. Ett antal motdemonstranter hade samlats för att protestera, bland dem den nu dömde 23-åringen.

Enligt tingsrättens dom var 23-åringen pådrivande under protesterna. Trots att han avvisades från platsen återvände han och till slut valde polisen att omhänderta honom.

Brottet rubriceras som störande av allmän sammankomst. Straffet blev 1500 kronor i dagsböter.

Ytterligare två personer i 20-årsåldern omhändertogs av polisen vid samma tillfälle. De är åtalade för samma brott som 23-åringen men misstankarna har ännu inte prövats av tingsrätten.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA