Breiviks mejl hackade

Publicerad 2011-08-10

Anders Behring Breivik fick strax efter massakern på Utöya två av sina mejlkonton kapade av en hackergrupp. Enligt frilansjournalisten Kjetil Stormark, som fått ta del av materialet, så finns det belägg för att Behring Breivik haft kontakter med någon i Sverige.

När det stod klart att det var Anders Behring Breivik som stod bakom terrorattackerna i Oslo och på Utöya så lyckades hackergruppen Noria ta in på två av hans mejlkonton och kopiera innehållet. Frilansjournalisten Kjetil Stormark som sedan en tid tillbaka arbetar med ett reportage om norska hackerkulturen fick materialet överlämnat till sig av Noria. Stormak som gått igenom mejlen menar att det är äkta, skriver Expressen.

Till Expressen säger Kjetil Stormark att det finns kopplingar till Sverige i mejlen och att Anders Behring Breivik ska ha haft kontakt med någon i Sverige.

Hackergruppen Noria ska enligt uppgift bestå av åtta personer och ledas av en 17-åring. Enligt vad Stormark uppger så har Noria använt honom som mellanhand i kontakten med polisen eftersom de inte vill få sina identiteter avslöjade.

Stormark lämnade in materialet till polisen i lördags. Åklagare Pål-Fredrik Hjort Kraby vill dock i dagsläget varken bekräfta eller dementera uppgiften, skriver Expressen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro