Breiviks mejl hackade

Publicerad 2011-08-10

Anders Behring Breivik fick strax efter massakern på Utöya två av sina mejlkonton kapade av en hackergrupp. Enligt frilansjournalisten Kjetil Stormark, som fått ta del av materialet, så finns det belägg för att Behring Breivik haft kontakter med någon i Sverige.

När det stod klart att det var Anders Behring Breivik som stod bakom terrorattackerna i Oslo och på Utöya så lyckades hackergruppen Noria ta in på två av hans mejlkonton och kopiera innehållet. Frilansjournalisten Kjetil Stormark som sedan en tid tillbaka arbetar med ett reportage om norska hackerkulturen fick materialet överlämnat till sig av Noria. Stormak som gått igenom mejlen menar att det är äkta, skriver Expressen.

Till Expressen säger Kjetil Stormark att det finns kopplingar till Sverige i mejlen och att Anders Behring Breivik ska ha haft kontakt med någon i Sverige.

Hackergruppen Noria ska enligt uppgift bestå av åtta personer och ledas av en 17-åring. Enligt vad Stormark uppger så har Noria använt honom som mellanhand i kontakten med polisen eftersom de inte vill få sina identiteter avslöjade.

Stormark lämnade in materialet till polisen i lördags. Åklagare Pål-Fredrik Hjort Kraby vill dock i dagsläget varken bekräfta eller dementera uppgiften, skriver Expressen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA