Designer inför rätta för antisemitism

Publicerad 2011-06-23

Piller och alkohol är en dålig kombination, menade den före detta Dior-designern John Galliano, som nu fått förklara sina antisemitiska uttalanden inför en domstol i Paris.

Under rättegången i onsdags sa John Galliano att han inte mindes något av sina uttalanden. Anledningen, sa han själv, var att han var berusad av tabletter och alkohol.

Galliano greps av polis i slutet av februari efter att han på en bar i Frankrike sagt till ett par att han älskade Hitler och att människor som dem skulle vara döda idag. Händelsen filmades och hamnade på nätet där Gallianos uttalanden fick stor spridning.

– Jag ber om ursäkt eftersom mannen som man ser på filmen, som sa de där sakerna, inte är John Galliano. Jag har inget minne av händelsen, sa John Galliano på rättegången, enligt Los Angeles times.

Den före detta Dior-designern uppgav att han fram till händelsen blivit allt mer beroende av tabletter för att fungera i vardagen. Bland annat började han använda sömntabletter mer som regel än undantag, även dagtid. Arbete och obearbetad sorg ska ha fört honom ner i missbruket.

Galliano uppgav också att han inte hade några antisemitiska åsikter. Det påverkade dock inte åklagaren som yrkade att Galliano ska dömas till 14 400 dollar i böter för sina uttalanden. Domen väntas falla den 8 september.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro