Dömd för journalisthot

Publicerad 2011-10-05

Den journalist som rapporterade om att Luleå hockeys sportchef ska ha fällt främlingsfientliga uttalanden i samband med en match utsattes efteråt för hot. På måndagen dömdes en person för olaga hot.

Enligt vad som framkommer i domen fick journalisten ta emot såväl hotfulla telefonsamtal som sms. Den nu dömda 20-åringen ringde och sa bland annat att "du ska dö bögjävel". 20-åringen erkände i rätten att han kontaktat journalisten. Han dömdes av Skellefteå tingsrätt till villkorlig dom och skadestånd för två fall av olaga hot, dels via ett telefonsamtal, dels via sms.

Förundersökningen mot Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström gällande hets mot folkgrupp lades ned i början av augusti.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA