Döms efter att hetsat mot romer

Publicerad 2011-10-14

En 23-årig man i Bulgarien dömdes på torsdagen för att startat Facebookgruppen "Slakten av Zigenare". Mannen dömdes för anstiftan till rashat till villkorlig dom.

Facebookgruppen som 23-åringen startade innehöll bilder på knivar och romer som misshandlades. I gruppen fördes diskussioner om att samla vapen inför den våldsamma demonstrationen som genomfördes den 28 september.

Den bulgariska domstolen dömde 23-åringen till tio månaders villkorlig dom med en treårig prövotid för anstiftan till etniskt våld och rashat genom Facebook, skriver The daily Journal.

Flera människorättsorganisationer har uttryck oro för etniska spänningar som blossat upp mot romer i Bulgarien. Regeringen i landet har sagt att den kommer att gå hårt fram mot de som exploaterar situationen för att skapa etniska motsättningar.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA