Döms för att sparkat på en sverigedemokrat

Publicerad 2011-11-11

En 23-årig man dömdes på torsdagen för att ha sparkat en Sverigedemokrat i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i somras.

Det var i maj som fem sverigedemokrater delade ut flygblad i centrala Uppsala och i samband med det blev konfronterade av flera personer.

23-åringen döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en sverigedemokrat. Domstolen anser att det är en försvårande omständighet att 23-åringen oprovocerat gett sig på en person som utnyttjat sin rätt att sprida ett politiskt budskap.

Den 23-åriga mannen misstänktes även för att ha gett sig på ytterligare en sverigedemokrat men friades i det fallet av tingsrätten.

Tidigare har en 15-åring fällts för att vid flygbladsutdelningen ha försökt rycka flygblad från Sverigedemokraternas landstingsråd i Uppsala Pavel Gamov.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA