Döms för att sparkat på en sverigedemokrat

Publicerad 2011-11-11

En 23-årig man dömdes på torsdagen för att ha sparkat en Sverigedemokrat i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i somras.

Det var i maj som fem sverigedemokrater delade ut flygblad i centrala Uppsala och i samband med det blev konfronterade av flera personer.

23-åringen döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en sverigedemokrat. Domstolen anser att det är en försvårande omständighet att 23-åringen oprovocerat gett sig på en person som utnyttjat sin rätt att sprida ett politiskt budskap.

Den 23-åriga mannen misstänktes även för att ha gett sig på ytterligare en sverigedemokrat men friades i det fallet av tingsrätten.

Tidigare har en 15-åring fällts för att vid flygbladsutdelningen ha försökt rycka flygblad från Sverigedemokraternas landstingsråd i Uppsala Pavel Gamov.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro