Döms för blogginlägg om vänsterpartist

Publicerad 2011-05-23

Den sverigedemokratiske kommunstyrelseledamoten Patrik Ohlsson i Ängelholm döms för förtal. Han ska betala 5000 kronor i skadestånd till en vänsterpartist.

Hovrätten över Skåne och Blekinge går på tingsrättens linje och dömer Ohlsson till att betala 5000 kronor i skadestånd till en kvinna som är ledamot för Vänsterpartiet i en kommun i Västra Götaland.

Domen härrör från ett blogginlägg som Ohlsson skrev inför valrörelsen förra året. Enligt sverigedemokraten hade vänsterpartisten varit misstänkt för inblandning i mordet på sin före detta man.

Problemet var bara att ex-maken, som visserligen utsatts för ett överfall, vare sig hade blivit mördad eller dräpt. Eventuella brottsmisstankar mot vänsterpartisten var dessutom avskrivna sedan länge. Ohlsson ändrade senare blogginlägget men döms ändå för förtal mot kvinnan.

När Expo kontaktar Patrik Ohlsson på måndagseftermiddagen har han inte hunnit läsa domen:

– Det är helt nytt för mig, så jag har inga kommentarer, säger Patrik Ohlsson till Expo.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro