Döms för blogginlägg om vänsterpartist

Publicerad 2011-05-23

Den sverigedemokratiske kommunstyrelseledamoten Patrik Ohlsson i Ängelholm döms för förtal. Han ska betala 5000 kronor i skadestånd till en vänsterpartist.

Hovrätten över Skåne och Blekinge går på tingsrättens linje och dömer Ohlsson till att betala 5000 kronor i skadestånd till en kvinna som är ledamot för Vänsterpartiet i en kommun i Västra Götaland.

Domen härrör från ett blogginlägg som Ohlsson skrev inför valrörelsen förra året. Enligt sverigedemokraten hade vänsterpartisten varit misstänkt för inblandning i mordet på sin före detta man.

Problemet var bara att ex-maken, som visserligen utsatts för ett överfall, vare sig hade blivit mördad eller dräpt. Eventuella brottsmisstankar mot vänsterpartisten var dessutom avskrivna sedan länge. Ohlsson ändrade senare blogginlägget men döms ändå för förtal mot kvinnan.

När Expo kontaktar Patrik Ohlsson på måndagseftermiddagen har han inte hunnit läsa domen:

– Det är helt nytt för mig, så jag har inga kommentarer, säger Patrik Ohlsson till Expo.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA