Döms för ofredande av SD-politiker

Publicerad 2011-11-02

En 15-årig yngling döms för att tidigare i år ha ryckt flygblad från Pavel Gamov som är Sverigedemokraternas distriktsordförande i Uppland.

– Jag tycker att det känns oerhört skönt att få den här upprättelsen. Jag ser domen som en seger i sig och det visar att rättssystemet tar det här på allvar, säger Gamov.

15-åringen dömdes för att i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i maj i år försökt rycka flygblad från Pavel Gamov.

Tidigare friades 15-åringen av en oenig tingsrätt. Han har hela tiden nekat till brottet – han menar att det var Gamov som höll fast honom. Gamov överklagade beslutet och hovrätten gjorde en annan bedömning än tingsrätten och fällde 15-åringen för ofredande.

Även en 23-årig man är åtalad misstänkt för misshandel i samband med flygbladsutdelningen i Uppsala. Han anklagas för att ha sparkat två personer som delade ut flygblad för Sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro