Döms för ofredande av SD-politiker

Publicerad 2011-11-02

En 15-årig yngling döms för att tidigare i år ha ryckt flygblad från Pavel Gamov som är Sverigedemokraternas distriktsordförande i Uppland.

– Jag tycker att det känns oerhört skönt att få den här upprättelsen. Jag ser domen som en seger i sig och det visar att rättssystemet tar det här på allvar, säger Gamov.

15-åringen dömdes för att i samband med en flygbladsutdelning i Uppsala i maj i år försökt rycka flygblad från Pavel Gamov.

Tidigare friades 15-åringen av en oenig tingsrätt. Han har hela tiden nekat till brottet – han menar att det var Gamov som höll fast honom. Gamov överklagade beslutet och hovrätten gjorde en annan bedömning än tingsrätten och fällde 15-åringen för ofredande.

Även en 23-årig man är åtalad misstänkt för misshandel i samband med flygbladsutdelningen i Uppsala. Han anklagas för att ha sparkat två personer som delade ut flygblad för Sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA