Döms till fängelse för rån

Publicerad 2011-10-24

En 22-årig man dömdes på fredagen till fängelse för rån. Mannen har under många år varit aktiv inom den nazistiska miljön.

Det var den 10 september som 22-åringen pistolhotade och rånade en butik i Kristinehamn. Han var vid tillfället endast maskerad med hjälp av solglasögon. Mannen som var stamkund på stället blev igenkänd av personalen. Pistolen och pengar från rånet återfanns av polisen i mannens hem.

22-åringen har sedan början av 2000-talet varit aktiv inom den nazistiska miljön, bland annat som företrädare för Folkfronten, det vill säga förlagan till nazistiska Svenskarnas parti, i Värmland.

Mannen dömdes av Värmlands tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader. Han ska dessutom betala skadestånd till butiken och butiksbiträdet. Påföljden avser även tidigare brott.
Anders Dalsbro

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro