Döms till fängelse för rån

Publicerad 2011-10-24

En 22-årig man dömdes på fredagen till fängelse för rån. Mannen har under många år varit aktiv inom den nazistiska miljön.

Det var den 10 september som 22-åringen pistolhotade och rånade en butik i Kristinehamn. Han var vid tillfället endast maskerad med hjälp av solglasögon. Mannen som var stamkund på stället blev igenkänd av personalen. Pistolen och pengar från rånet återfanns av polisen i mannens hem.

22-åringen har sedan början av 2000-talet varit aktiv inom den nazistiska miljön, bland annat som företrädare för Folkfronten, det vill säga förlagan till nazistiska Svenskarnas parti, i Värmland.

Mannen dömdes av Värmlands tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader. Han ska dessutom betala skadestånd till butiken och butiksbiträdet. Påföljden avser även tidigare brott.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA