EDL öppnar för partibildning

Publicerad 2011-02-09

Den brittiska högerextrema och antimuslimska kampanjorganisationen English Defence League håller dörren öppen för att bilda parti. Men inga beslut är tagna.

Till tidningen Daily Star säger EDL:s ledare Stephen Lennon, som utåt kallar sig Tommy Robinson, att det inte är helt omöjligt att de kommer omvandla organisationen till ett parti.

– Vi undersöker det för stunden. Jag tror att det här landet är i behov av ett parti som inte räds att säga saker som betraktas som obekväma, säger han till tidningen, men tillägger att han fortfarande har hopp om att konservativa Tories ska anta en hårdare hållning.

EDL har gjort sig ökänt för sin anti-muslimska hållning och ofta våldsamma demonstrationer.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro