EDL-profil dömd för barnporr

Publicerad 2011-01-06

En ledande profil inom English Defence Leuge, EDL, Richard Price är dömd för pedofilibrott, han ska enligt uppgifter från The Times ha haft barnporr på sin dator. Polisen ska även ha hittat kokain och crack i hans hem.

2010 greps Richard Price och dömdes till tre månaders fängelse efter att ha varit våldsam på en marsch som EDL anordnat. EDL startade då en kampanj för att få Price fri som de menade var en politisk fånge. Nu visar det sig att han tidigare dömts för innehav av narkotika och barnporr.

Richard Price har erkänt att han haft fyra barnpornografiska bilder och kokain. Han dömdes i juni 2010 till övervakare under tre år samt att stå i ett register över dömda sexbrottslingar i fem år. Dessutom förbjöd rätten honom att äga en dator under ett år.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA