EDL-profil dömd för barnporr

Publicerad 2011-01-06

En ledande profil inom English Defence Leuge, EDL, Richard Price är dömd för pedofilibrott, han ska enligt uppgifter från The Times ha haft barnporr på sin dator. Polisen ska även ha hittat kokain och crack i hans hem.

2010 greps Richard Price och dömdes till tre månaders fängelse efter att ha varit våldsam på en marsch som EDL anordnat. EDL startade då en kampanj för att få Price fri som de menade var en politisk fånge. Nu visar det sig att han tidigare dömts för innehav av narkotika och barnporr.

Richard Price har erkänt att han haft fyra barnpornografiska bilder och kokain. Han dömdes i juni 2010 till övervakare under tre år samt att stå i ett register över dömda sexbrottslingar i fem år. Dessutom förbjöd rätten honom att äga en dator under ett år.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro