En gripen för misshandel av SDU-aktivister

Publicerad 2011-05-20

En man i 25-årsåldern har förhörts av polis, misstänkt för att ha varit inblandad i attacken mot aktivister från Sverigedemokraternas ungdomsförbund i Uppsala på torsdagen.

– Vi hade en man inne på förhör och han har gjort vissa medgivanden, säger Christer Nordström, presstalesman för polisen i Uppsala.

Mannen, som är i 25-årsåldern, släpptes efter förhören. Inledningsvis ska polisen ha haft svårt att identifiera honom, men det ska nu vara löst. Han var dock inte ensam om att attackera SDU-aktivisterna.

– Vi uppskattar att det var mellan fem och åtta personer som angrep sverigedemokraterna som stod och delade ut flygblad, säger Christer Nordström.

Brottet är rubricerat som misshandel och ofredande.

Attacken skedde i samband med att aktivister från Sverigedemokraternas ungdomsförbund delade ut propaganda i centrala Uppsala på torsdagseftermiddagen. Två personer från Sverigedemokraterna ska ha utsatts för sparkar och slag men klarade sig utan allvarliga fysiska skador.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro