110308_supporter_1_464.jpg

Expo lanserar supportersajt

Publicerad 2011-03-08

Stiftelsen Expo lanserar på tisdagen en ny fundraising-sajt för att ytterligare stärka arbetet mot den organiserade intoleransen i samhället.

– Vi startar den här sidan för att vi vet att många människor känner sig frustrerade och provocerade över att främlingsfientliga krafter vinner ökat stöd i Sverige. Expo-supporter är ett sätt att kanalisera den känslan till något positivt och samtidigt vara en del av Expos verksamhet, säger Daniel Poohl, vd på stiftelsen Expo.

Enligt Kristina Folgert, marknadsansvarig på Expo, så är det viktigt för stiftelsen att privatpersoner, företag och andra stödjer verksamheten
– Redan idag står företag och privatpersoner för nästan hälften av stiftelsens intäkter. Nu utvecklar vi den möjligheten genom att erbjuda enskilda personer att skapa sin egen supportergrupp där de i sin tur kan bjuda in vänner, kollegor och andra att delta, säger Kristina Folgert.

Syftet med supportergrupper och den nya sajten är enligt Kristina Folgert att människor som gillar Expo mer ska kunna känna sig som en del av verksamheten.
– De ska känna att den tunga frågan vi håller på med kan mötas med ett positivt budskap. Vi tror att detta är ett sätt att samla människor som vill ta ställning mot rasism och främlingsfientlighet.

Även personer utanför Expo har varit med och hjälpt till att göra tjänsten möjlig. Bland annat designern Efva Attling som tagit fram den symbol, i form av ett hjärta, som företag och privatpersoner kan använda för att visa att man är en del av Expos arbete.
– Jag har länge designat smycken med budskap som "Human" och "Homo Sapiens", båda är mitt sätt att uttrycka att alla vi människor har samma värde. Och att vi ska respektera varandra och få respekt tillbaka. Min text till Expo hjärtat fick jag inspirationen av från Janis Joplin, säger Efva Attling.

Läs mer om Expo-supporter på www.exposupporter.se
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro