Expo och folkhögskola startar utbildning

Publicerad 2011-08-18

Expo Utbildning och Vindelns folkhögskola utanför Umeå startar en kurs om rasism och intolerans. Under en termin ska kursdeltagarna utbildas till antirasistiska projektledare.

Det är Expo Utbildning som tillsammans med Vindelns folkhögskola startar den antirasistiska projektledarutbildningen som går under namnet Expo Akademin. Kursen riktar sig till personer som vill arbeta långsiktigt mot rasism och intolerans.

– Folkbildningen är en viktig samhällsförändrande kraft och vi vill göra en insats för demokratin. Det enda sättet att bekämpa rasism och främlingsfientlighet är genom ökade kunskaper, säger Anna Sjödin som är rektor på Vindelns folkhögskola.

Deltagarna kommer att fortbilda sig i frågor som rör rasism och intolerans samt hur sådana yttringar kan motarbetas. Bland föreläsarna återfinns Expo Utbildnings medarbetare Jonathan Leman, Frida Metso och Alexander Bengtsson. Även tankesmedjan Fores, som bland annat driver sajten Migrationsinfo.se, kommer att medverka med föreläsare.

– Det är en terminskurs där vi kommer varva teori med praktik, säger Expos utbildningschef Alexander Bengtsson.

Expo Utbildning och Vindelns folkhögskola hoppas att utbildningen ska inspirera till fortsatt arbete för tolerans och demokratiska värden. Den 29 augusti startar kursen.
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA