Expos medarbetare prisas

Publicerad 2011-10-04

Expos utbildningsansvarige Alexander Bengtsson tilldelas studieförbundet vuxenskolans folkbildningspris för sitt arbete med att sprida kunskap om rasism och främlingsfientlighet.

Alexander Bengtsson har sedan hösten 2006 ansvarat för Expo utbildningsverksamhet. I sin motivering till priset skriver juryn:

"Genom sitt arbete mot främlingsfientlighet och rasism och för tolerans och mångfald sätter Alexander Bengtsson ständigt fingret på, bevakar, utbildar och debatterar i dessa frågor."

– Det är hedrande att få SV:s folkbildarpris och jag tar det som en intäkt för att antirasismen blivit en kraft att räkna med inom folkbildningssverige, kommenterar Alexander Bengtsson priset.

Prissumman på 25 000 kronor kommer att delas ut i samband med förbundets stämma nästa vecka.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA