Facebook kan plocka bort ND-annons

Publicerad 2011-11-23

Nationaldemokraterna annonserar på Facebook. Annonsen är ett plagiat av det högerpopulistiska Schweiziska partiet SVP:s valkampanj. Reklamen kan bryta mot Facebooks regler.

– Annonserna får inte innehålla hatiskt innehåll, förtal eller uppmana till våld. Det här låter som att det gör både och, säger Jan B Fredriksson som är PR-ansvarig för Facebook i Sverige till Dagens media.

Nationaldemokraternas annons visar en bild på tre vita får som sparkar ett ut ett svart får från den svenska flaggan. På annonsen står det "Stoppa gängen – utvisa hela familjen! För en svensk framtid."

Fredriksson säger till Dagens media att det kan ta flera veckor innan annonsen stängs ner, om den stängs ner.

– Facebook har yttrandefrihet, även för åsikter som kan uppfattas som stötande. Därför får extremistpartier i princip annonsera så länge de håller sig inom ramarna för Facebooks regler, säger han.

De som reagerar på reklamen får dock rådet av Fredriksson att anmäla annonsen till handläggare i Dublin.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro