FIFA-topp skyller på "sionister"

Publicerad 2011-10-19

FIFA:s förre viceordförande Jack Warner menar att han och förre chefen för den asiatiska fotbollskonfederation, Mohamed bin Hammam, tvingats lämna FIFA på grund av "sionister."

Det var i förra veckan som Jack Warner avgick från FIFA och Mohamed Bin Hamman blev avstängd på livstid från organisationen. Bakgrunden är att FIFA misstänkte att de gett pengar till karibiska representanter inför ordförandevalet. Ett antal representanter från Karibien har också stängts av.

I ett brev till tidningen the Trinidad Guardian skriver Warner att han vill tala ut om saken och framhöll vilka han ger skulden för sitt fall.

"Jag ska prata om sionism, som troligtvis är den största anledningen till varför den här giftiga attacken mot mig och Bin Hamman genomfördes." skriver han till tidningen.

Chuck Blazer som sitter i FIFA:s beslutande organ säger till the Guardian, att Warners utspel är det löjligaste han någonsin hört Warner komma med.

Warner ska ha betalat ut 268 000 kronor till flera olika fotbollsfederationer. När Blazer presenterade bevisen och en förundersökning inleddes avgick Warner från alla sina uppdrag. Det ledde till att förundersökningen lades ner.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro