FIFA-topp skyller på "sionister"

Publicerad 2011-10-19

FIFA:s förre viceordförande Jack Warner menar att han och förre chefen för den asiatiska fotbollskonfederation, Mohamed bin Hammam, tvingats lämna FIFA på grund av "sionister."

Det var i förra veckan som Jack Warner avgick från FIFA och Mohamed Bin Hamman blev avstängd på livstid från organisationen. Bakgrunden är att FIFA misstänkte att de gett pengar till karibiska representanter inför ordförandevalet. Ett antal representanter från Karibien har också stängts av.

I ett brev till tidningen the Trinidad Guardian skriver Warner att han vill tala ut om saken och framhöll vilka han ger skulden för sitt fall.

"Jag ska prata om sionism, som troligtvis är den största anledningen till varför den här giftiga attacken mot mig och Bin Hamman genomfördes." skriver han till tidningen.

Chuck Blazer som sitter i FIFA:s beslutande organ säger till the Guardian, att Warners utspel är det löjligaste han någonsin hört Warner komma med.

Warner ska ha betalat ut 268 000 kronor till flera olika fotbollsfederationer. När Blazer presenterade bevisen och en förundersökning inleddes avgick Warner från alla sina uppdrag. Det ledde till att förundersökningen lades ner.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA