110413_johnny_skalin_464_6.jpg

Johnny Skalin (SD) kritiserade under sitt anförande regerings politik. Själv anklagades han av Anders Borg (M) för att bedriva en politik som inte går ihop. Foto: Expo

Finansministern kallar SD:s politik ologisk

Publicerad 2011-04-14

Under onsdagens budgetdebatt i riksdagen anklagade finansminister Anders Borg sverigedemokraternas ekonomiska talesman Johnny Skalin för att stå för en ologisk politik. Skallin sträckte samtidigt i sitt anförande ut en hand till oppositionen.

Johnny Skalin uttryckte i ett replikskifte att det var bra med invandrare som kommer hit och arbetar och startar företag. Uttalandet fick Anders Borg (M) att reagera, eftersom Sverigedemokraterna samtidigt säger nej till åtgärder för att hjälpa utrikes födda att komma in i jobb, som satsningar på svenska för invandrare, instegsjobb och nystartzoner.

– Det hjälper inte om Johnny Skalin vill stänga gränserna om han samtidigt vill låsa fast Sverige i en situation där många människor som är här inte får en möjlighet att bidra på det sätt som de kan, sa Anders Borg.

Skalin höll inte med om han parti står för en ologisk politik.

– Det har visat sig historiskt gång på gång över alla de här regeringarna som har försökt sedan 90-talet, sedan den kris vi hade och den massinvandringspolitik som bedrevs därefter, att det har misslyckats, menade han.

Utsträckt hand
Johnny Skalin menade att Sverigedemokraterna tillsammans med de övriga oppositionspartierna skulle kunna fälla regeringen i flera frågor. Han nämnde bland annat satsningar på järnvägar och ett stopp av "lönedumpningspolitiken", som han hävdar att regeringens invandringspolitik syftar till.
– Jag sträcker därför här ut min hand till den övriga oppositionen. Med öppna samtal kan vi tillsammans skapa majoritet i den här kammaren för att lösa situationen både för de sjuka och arbetslösa, sa han.

Budgetdebatten präglades i övrigt av att det var första gången Socialdemokraternas nytillträdde ekonomiska talesperson Tommy Waidelich mötte finansminister Anders Borg i en budgetduell. Debatten kom till stor del att handla om regeringens skattesänkningar.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro